Bu formu göndermeden önce Gizlilik Politikası'nı okuduğunuzu ve kişisel verilerinizin sizinle iletişim kurulması için kullanılmasını kabul ediyor musunuz?

     

    Kabul ediyorum

     

    Randevu Alın

    Formu doldurarak randevu talebi yapabilirsiniz. Sizleri en kısa sürede arayarak, randevu tarihinizi teyit ediyor olacağız.

    Dilerseniz randevu almak için bizi arayabilirsiniz:
    (0312) 447 12 03
    (0532) 557 12 03

    Dilerseniz randevu almak için e-posta gönderebilirsiniz:
    gurdil@gmail.com

    Travmatik Yaşantılar Konusunda Danışmanlık

    Doktor: Dr. Gökce Gürdil Brinici

    Seans Süresi: 50 dakika

    Travmatik bir olay yaşamış kişiler aşırı korku, çaresizlik ya da dehşet tepkileri gösterebilir, sıkıntı veren anıları tekrar tekrar anımsayabilir ya da rüyada görebilirler. Travmatik olay sanki yeniden oluyormuş gibi davranabilir veya hissedebilirler.

    Olayın bir yönünü çağrıştıran olaylarla karşılaştıklarında yoğun bir psikolojik sıkıntı duyabilir veya fizikel tepkiler gösterebilirler. Travmatik olaya eşlik etmiş olan düşünce, duygu ya da konuşmalardan kaçınma çabaları gösterebilirler. Olayla ilgili anıları canlandıran etkinliklerden, yerlerden veya kişilerden uzak durmaya çalışabilirler. Travmatik olayın önemli bir bölümünü hatırlamayabilirler. Önemli etkinliklere ilgileri veya katılımları azalabilir, insanlardan uzaklaşma ve yabancılaşma duygularına kapılabilirler. Duyguları hissetmekte kısıtlılık, bir geleceğin kalmadığı hissi, uyku bozuklukları, öfke patlamaları, dikkat ve konsantrasyon problemleri, aşırı irkilme ve sürekli tetikte olma hali görülebilir.

    Bunların yanı sıra birey dünyanın kötülüklerle dolu, güvenilmez bir yer olduğuna, kendisinin ise güçlüklerle başa çıkmakta yetersiz olduğuna dair inançlar geliştirebilir. Kendisi ve sevdikleri için dünyayı artık güvenli ve öngörülebilir bir yer olarak görememeye başlar. Travmatik olaylara doğrudan maruz kalan bireyler kadar, bunlara tanık olan veya bunlar hakkında çeşitli kanallardan bilgi edinen bireyler de benzer şekilde etkilenebilirler. Yani travma mağdurlarıyla yoğun ilişkiler kurmayı gerektiren meslek gruplarında çalışanlar da (örneğin doktorlar, sosyal hizmet uzmanları, avukatlar, polisler, itfaiye görevlileri vb.) travmalardan dolaylı olarak etkilenebilirler.

    Danışmanlık süreci, bahsedilen tüm bu sıkıntıların sağlıklı bir şekilde kapatılmasında bireye yardımcı olabilir. Sıkıntı veren anıların artık eskisi kadar rahatsız edici olmaması ve bireyin kendisi ve sevdikleriyle ilgili endişelerinin yatışması başarılı bir danışmanlık süreciyle mümkündür.

    Anka Danışmanlık
    Dr. Gökce Gürdil Birinci | Klinik Psikolog

    Adres:
    Kazım Özalp Mahallesi
    Reşit Galip Caddesi
    Rabat Sokak No: 1/2
    GOP Çankaya ANKARA

    E-posta:
    gurdil@gmail.com

    Telefon:
    (0312) 447 12 03
    (0532) 557 12 03